Марк Чапман, човекът, който уби Джон Ленън, се извини на вдовицата на

...
Марк Чапман, човекът, който уби Джон Ленън, се извини на вдовицата на
Коментари Харесай

След 40 години - извинявай, Джон Ленън!

Марк Чапман, индивидът, който умъртви Джон Ленън, се извини на вдовицата на починалия Бийтъл, Йоко Оно, 40 години след гибелта му, оповестява БиБиСи.

Чапман простреля Ленън четири пъти пред жилището му в Манхатън, Ню Йорк през 1980 година Той получи отвод за предварително освобождение за единадесети път след чуване предишния месец.

По време на изслушването Чапман обясни, че е умъртвил Ленън за " популярност " и че заслужава смъртно наказване. Той добави, че от самото начало мисли за " гнусния акт " и приема, че може да прекара остатъка от живота си в пандиза.

" Нямам опрощение. Това бе за моя собствена слава. Мисля, че е най-тежкото закононарушение да се направи нещо на някой, който е почтен. Той беше извънредно прочут. Не го убих заради характера му или от вида човек, който е. Той беше фамилен човек. Той беше икона. Той беше човек, който говореше за неща, за които и в този момент можем да приказваме ".

" Убих го... тъй като той беше доста, доста, доста прочут и това е единствената причина и аз доста, доста, доста, доста търсех популярност, доста егоистично ", добави той.

" Искам да прибавя това и да подчертая това мощно. Това беше извънредно себелюбив акт. Съжалявам за болката, която й причиних ( на Йоко Оно). Мисля от самото начало за това. "

По време на закононарушението  Чапман е бил на 25 години. Сега на 65 години , той е женен, а брачната половинка му живее покрай оборудването, където е бил през последните осем години.

Убиецът на Ленън  носи книгата на  " Спасителят в ръжта " на Селинджър, когато прави убийството . Обсъждайки любовта си към книгата, той изяснява по какъв начин се е  разпознал с " изолацията " и " самотата " на основния воин .

Продължи да споделя, че заслужава смъртно наказване  - то е анулирано в щата Ню Йорк през 2007 година, макар че от 1963 година не е имало екзекуция. " Когато умишлено планирате нечие ликвидиране и знаете, че е погрешно, и го вършиме за себе си, това съгласно мен е за смъртно наказване ", сподели Чапман.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР